HSF Group investerar i ny laserutrustning

HSF Group har investerat i en ny kombimaskin stanslaser till Plåt & Mekano i Täby. Maskinen är av fabrikatet Amada LC 2012 C1. Den har t ex den senaste tekniken såsom synkroniserad control mellan stans och laserenhet, gängning i maskinen, integrerad in- och utladdningsrobot med plock och staplare, formningsmöjlighet underifrån, borstbord, automatisk verktygssmörjning, m.m. Maskinen är enklare att använda och den nya tekniken ger en effektivare och snabbare produktion.

 

Vi måste möta kundernas krav på ökad efterfrågan och vi säkerställer även vår kapacitet för befintlig produktion. Tidigare under året har en investering gjorts i en kvävgasgenerator, som utvinner kvävgas ur luft. Anläggningen ger oss en egen gasproduktion och vi blir självförsörjande av nitrogen till lasermaskinerna.

 

– Med den nya satsningen har vi mer än fördubblat vår kapacitet inom laserskärning vilket gynnar våra kunder i form av större flexibilitet, kortare ledtider och högre precision, säger Tony Mauritzon, vd Plåt & Mekano.

 

 

BILD ! se bildarkiv under press